1.6.2017 klo 17:00 / Castrenin urheilupuisto, Oulu

Vieraita saarelta

ONS saa vieraita saarelta, kun Åland United saapuu Ouluun.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi ONS:n niukkaan ja katkeraan 3 – 2 häviöön. Vierasjoukkue pelasi saarella kevään parasta peliään. ONS:n maalintekijöinä kunnostautuivat Heini Toivonen ja Fanni Pietikäinen. Åland Unitedin voittomaali syntyi aivan pelin viime hetkillä, mikä pidensi oululaisten jo muutenkin pitkää kotimatkaa Ahvenanmaalta.

Åland ja ONS ovat tällä hetkellä molemmat sarjataulukossa alemman loppusarjan puolella. Ålandilla on kymmenen kierroksen jälkeen 12 sarjapistettä. Se on voittanut kolmesti, pelannut kolme kertaa tasan ja hävinnyt 4 kertaa. Sen maalisuhde on hieman pakkasen puolella (9-10). Maaleja Åland ei ole tehnyt kuin yhden enemmän kuin kotijoukkue tällä kaudella eli Åland on painiskellut samojen ongelmien kanssa kuin ONS. Ålandin paras maalintekijä on ollut Florin Wagner kolmella osumallaan.

Åland on kautta ONS:n liigahistorian ollut sille aina hankala vastus. ONS on voittanut Ålandin ainoastaan kerran keskinäisissä mittelöissä. Toivottavasti torstain ottelun jälkeen tilanne on kotijoukkueelle mairittelevampi.