23.9.2017 klo 14.00 / Liikuntapuisto, Vaajakoski

ONS kohtaa JyPK:n Vaajakoskella  

ONS matkaa alaloppusarjan kolmanneksi viimeiseen otteluun Jyväskylään JyPK:n vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina kello 14:00 alkaen Vaajakosken liikuntapuistossa.

Lauantain ottelu on joukkueiden neljäs kohtaaminen tällä kaudella. Aiemmat kamppailut ovat päättyneet ensin alkusarjassa kahdesti JyPK:n voittoihin ja alaloppusarjan ensimmäisellä kierroksella 1-1 pistejakoon. ONS oli viimeksi pelatussa ottelussa Oulussa voitossa kiinni aina ottelun lisäajalle saakka, mutta JyPK:n tämän kauden maalitykki Gentjana Rochi tasoitti lukemat 1-1:een ottelun lopussa.

ONS olisi todella tarvinnut ottelusta voiton noustakseen Åland Unitedin kantaan sarjassa, mutta on siis edelleen ahvenanmaalaisia viisi pistettä perässä, kun pelejä on jäljellä kolme. Nousijajoukkue JyPK on käytännössä varmistanut alaloppusarjan voiton ja säilyttää näin ollen sarjapaikkansa.

JyPK on napsinut alaloppusarjan ensimmäisestä kolmesta pelistä yhteensä 7 pistettä. ONS:lle alaloppusarjan ensimmäisellä kierroksella pisteitä on kertynyt 5. JyPK:n Gentjana Rochi on ollut vireessä viime peleissä. Viimeksi ONS:iakin vastaan vaarallinen hyökkääjä on onnistunut maalinteossa jokaisessa alaloppusarjan ottelussa.

ONS on harjoitellut viimeiset kaksi viikkoa hyvin, mutta kapealla ringillä. Kolme ONS:n pelajaa, Fanni Pietikäinen, Satu Rousti ja Anna Olmala olivat pari viikkoa TU19 maajoukkueen mukana EM-karsintaturnauksessa. Turnauksen valmistavalla leirillä itseänsä loukanneet Emma Peuhkurinen ja Roosa Immonen ovat parannelleet vaivojaan, mutta ainakaan Peuhkurinen on vielä sivussa lauantain ottelusta. Loppuviikon harjoituksissa ONS:n rinki on onneksi leventynyt ja pelaajia ollaan saatu takaisin harjoitusvahvuuteen sairaslistalta ja turnauksesta.

Ottelussa on etenkin oululaisilla suuret panokset. ONS:n sarjasijoitus ei ole enää omissa käsissä, vaan omien voittojen lisäksi tarvittaisiin myös Åland Unitedin tappio joko GBK:ta tai JyPK:a vastaan. Lauantaina Jyväskylässä oululaisryhmältä tarvitaan nälkää ja taistelua. Joukkue lähtee otteluun tavoittelemaan ainoastaan kolmea pistettä.