20.5.2017 klo 14.00 / Harjun stadion, Jyväskylä

ONS matkaa pistejahtiin Jyväskylään  

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet Naisten Ykkösessä kaudella 2015, jonka päätteeksi ONS nousi sarjaporrasta ylemmäksi. Kauden 2016 päätteeksi JyPK seurasi perässä ja nousi liigaan, jossa se pelaa nyt historiansa ensimmäistä kautta. JyPK:n riveistä löytyy silti paljon liigakokemuksen omaavia pelaajia, joista osa pelasi viime kaudella ONS:ia vastaan muun muassa Pallokissojen ja Ilveksen riveissä.

JyPK löytyy sarjataulukosta pykälän oululaisia yläpuolelta, pisteen edellä ONS:ia. JyPK:n alkukausi lähti takerrellen käyntiin sen hävittyä viisi ensimmäistä otteluaan. Viimeisessä kahdessa pelissä jyväskyläläiset ovat kuitenkin kaataneet mestarisuosikki PK 35-Vantaan 2-1 sekä hakeneet pisteen Ahvenanmaalta Åland Unitedilta tasatuloksen 1-1 myötä. Joukkueen parhaana maalintekijänä on kunnostautunut Henna-Riikka Honkanen kolmella maalillaan.

Ottelu pelataan Harjun stadionin nurmikentällä, mikä voi tuottaa onssilaisille haasteita, koska joukkue ei ole päässyt kertaakaan vielä harjoittelemaan luonnon nurmella. Kentän kunto ei tähän aikaan keväästä ole varmasti kovin ideaalinen lyhytsyöttöpelille. Tyylipisteitä ei kuitenkaan jaeta, kun pelataan voitosta.  Kentällä nähtäneen paljon kaksinkamppailuja ja vääntöjä irtopalloista.

Lauantain peli on ensimmäinen tiiviistä neljän kierroksen otteluruuhkasta. Naisten Liigassa pelataan 13 päivän aikana neljä peliä, joten toivoa sopii, että joukkueen terveystilanne pysyy hyvänä. Poissa lauantain ottelusta ovat viikolla nilkkaansa loukannut Jenna Vääräniemi sekä pitkäaikaispotilas Emma Peuhkurinen, joka on pikkuhiljaa harjoitellut joukkueen mukana eturistisidevammansa jälkeen.