22.10.2017 klo 14:00 / Arina Areena, Oulu

Paikka Naisten liigassa ratkeaa

ONS ja IK Myran kohtaavat sunnuntaina ratkaisevassa Naisten liigan karsinnassa.

Lähtökohdat otteluun ovat jännittävät. IK Myran tarrasi liigapaikkaan kiinni voitettuaan joukkueiden ensimmäisen karsintakohtaamisen kotonaan lukemin 2-1. ONS:lla on kuitenkin tehtynä yksi vierasmaali, joka antaa vielä hyvät mahdollisuudet liigapaikan säilyttämiseen. Esimerkiksi kotivoitto lukemin 1-0 riittäisi liigapaikkaan. ONS:n voitto, jossa IK Myran tekisi enemmän kuin yhden maalin, ja ONS alaveteläisiä vain yhden enemmän veisi vierasjoukkueen liigaan. Sen lisäksi tietysti tappio tai tasapeli IK Myranista tiputtaisi oululaiset pääsarjasta.

ONS on harjoitellut menneellä viikolla viime pelissä heikoksi jääneitä osa-alueitaan sekä omien vahvuuksien kehittämistä. Arina Areenalla pelattavassa ottelussa ei ainakaan olosuhteiden taakse voi piiloutua, vaan ainoa mikä ratkaisee, on joukkueen tekeminen.

Voittaakseen ottelun, ONS:n täytyy pystyä vastaamaan fyysisen IK Myranin tarjoamaan vääntöön. IK Myranilla on tällä hetkellä hyvä flow päällä: Se on pelannut viimeiset kahdeksan ottelua ilman tappiota ja kärsinyt viimeisen vierastappion viimeksi toukokuussa. ONS odottaa kuitenkin pääsevänsä kunnolla näyttämään taitonsa kotikentällään.

ONS:n pelaajistossa on esiintynyt viikon aikana pientä flunssaa, mutta peliin lähdetään näillä näkymin lähes täydellä ringillä. Ainoastaan sairasteluista kärsinyt Onna Ketola jäänee kokoonpanon ulkopuolelle.

Panokset ovat suuret ja sitä myöten myös paineet ovat kasvaneet. Kotijoukkueen ilme viimeisellä harjoitusviikolla on ollut hyvä ja kaikki mahdollinen työ on nyt tehty. Sunnuntaina nähdään, mihin se riittää.

Kauden viimeiseen otteluun odotetaan runsasta kotiyleisöä ja kannustusta, sillä nyt jos koskaan nuori ONS tarvitsee kahdettatoista kenttäpelaajaa avukseen. Tervetuloa jännittämään ja seuraamaan, kun taistelu liigapaikasta ratkeaa.