14.10.2017 klo 14:00 / Idrottsplan, Nedervetil

Liigakarsinta alkaa vieraskentällä

ONS ja IK Myran kohtaavat liigakarsintojen ensimmäisessä osaottelussa lauantaina Alavetelissä kello 14 alkavassa ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2015 Naisten ykkösessä. Silloin kauden lopuksi Liigaan noussut ONS ja kuudenneksi sijoittunut IK Myran tasasivat pisteet ensimmäisessä ottelussa lukemin 3-3. Toisessa ottelussa ONS vei vieraissa pisteet kotiinsa lukemin 4-0. Molemmissa joukkueissa nähdään tulevana lauantaina tuttuja kasvoja parin vuoden takaa, mutta molemmat joukkueet ovat myös saaneet uutta verta riveihinsä.

Alavetelin nurmikenttä on todella huonossa kunnossa ja ONS:n päävalmentaja Kari Koivikon mukaan joukkue on harjoitellut viikon suopotkupalloa ONS:n kotikentällä Castrenissa. Lauantaille on sen lisäksi luvattu runsasta sadetta ottelun ajaksi, mikä osaltaan tulee vaikuttamaan alustaan ja pelin kulkuun.

ONS:n viimeisin muisto Alavetelistä parin vuoden takaa on samankaltainen: ottelu jouduttiin keskeyttämään puoleksi tunniksi myrskyn vuoksi. Tulevassa ottelussa ei tulla välttämättä näkemään kaunista jalkapalloa maata pitkin, vaan se joukkue pärjää, joka taistelee ja painii ykkös- ja kakkospallot itselleen.

IK Myran nousi Naisten Ykkösen toiselle sijalle viime viikonloppuna viimeisellä sarjakierroksella kukistettuaan Vaasan IFK:n puhtaasti 3-0. Joukkueella on takanaan seitsemän tappiottoman ottelun putki. 22 ottelussa se on takonut hurjat 71 maalia, eli ylivoimaisesti eniten tämän kauden Ykkösessä. Päästettyjä maaleja joukkueella 23 kappaletta. Voittoja sillä on tilillään 15, tasapelejä 3 ja tappioita 4. Joukkueen maalitehtailusta ovat tällä kaudella vastanneet erityisesti kaksi amerikkalaisvahvistusta Allie Stephenson (17 maalia) ja Chelsy Swackhamer (14 maalia) sekä Tanja Ali-Marttila (11 maalia). Stephensonin viimeinen ottelu on kuitenkin elokuun puolelta.

Odotettavissa on varmasti tunnelmaltaan hyvä ottelu, sillä viime viikonloppuna liigan kakkossijan ratkaisuottelussa Alavetelissä yleisöä oli kertynyt paikalle yli 600 henkeä. Vierasjoukkue ONS haluaa kuitenkin hiljentää kotiyleisön ja napata täyden potin vieraista itselleen parantaakseen lähtökohtia kohti liigakarsinnan toista osaottelua, joka pelataan Oulussa sunnuntaina 22.10.