TiPS - ONS

TiPS - ONS

11.5.2019 klo 14:00 / Tikkurilan TN, Vantaa

Pelit jatkuvat Tikkurilassa

ONS tekee viikonloppuna kauden toisen vierailun pääkaupunkiseudulle, kun se kohtaa lauantaina vieraskentällä Tikkurilan palloseuran. Kotijoukkue TiPS on aloittanut kautensa vahvasti, ollen sarjassa kolmantena. Edellisellä kierroksella TiPS otti kotonaan 1-0 voiton Tampereen Ilveksestä. ONS taas saalisti omasta ottelustaan toisen peräkkäisen ja kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun TPS kaatui Castrénin kentällä lukemin 1-0.

Päävalmentaja Jussi Madetoja kertoo, että kyseessä on tärkeä ottelu. - Kaksi edellisestä voittoa antavat hyvän pohjan tulevalle ottelulle, mutta tarvitsemme pisteet myös tästä ottelusta, jotta pysymme aikataulussa, ja että pystymme kamppailemaan yläloppusarjapaikasta, Madetoja jatkaa. - Myös pelaajat tiedostavat tilanteen ja lauantaina kentällä nähdään varmasti hyvällä asenteella liikkeellä oleva joukkue, sanoo Madetoja.

Ottelussa nähdään ONS:n kokoonpanossa myös alkuviikolla Ouluun saapunut kanadalaispelaaja Catherine Levasseur. - Catherine on ollut mukana kolmessa joukkueen harjoituksessa, voimakkaana ja taitavana pelaajana hän soveltuu hyvin mukaan meidän nuoreen joukkueeseemme, toteaa Madetoja.

- Meillä on nyt levyttä pelaajistossa, myös vaihtopenkiltä löytyy tarvittaessa ratkaisijoita, Madetoja jatkaa. - Puolustuslinjassamme on leveyttä ja vaihtoehtoja löytyy. Myös hyökkäyssuuntaan meillä on useita potentiaalisia ratkaisijoita Marie Levasseurin lisäksi. Anna Olmala, Silja Tuominen ja Catherine Levasseur pystyvät omalla osaamisellaan ratkaisuihin, Madetoja mainitsee. “Kiva lähtä pellaamaan”, hän sanoo lopuksi.

ONS - TPS

ONS - TPS

4.5.2019 klo 14:00 / Castrénin tekonurmi, Oulu

ONS ja TPS vastakkain Castrénissa

ONS:n tiivis alkukausi jatkuu lauantaina kotiottelulla, kun TPS saapuu joukkueen vieraaksi Ouluun. Ouluun on ennustettu epävakaista ja kylmää säätä, tälläkin hetkellä lunta on maassa useampi sentti. Toivotaan kuitenkin, että kenttä saadaan pelikuntoon ja ottelu pystytään viemään läpi suunnitelmien mukaan.

ONS saalisti kauden avauspisteet viime lauantaina JyPK:n kustannuksella, kun joukkue otti jännittävien vaiheiden jälkeen 1-2 (0-1) vierasvoiton Jyväskylässä. TPS taas kärsi lauantaina tappion samoin lukemin kotikentällään, kun TiPS haki pisteet Turusta. Sarjataulukosta joukkueet löytyvät peräkkäin, mutta TPS on pelannut kaksi ottelua kotijoukkuetta vähemmän.

Ennen tulevaa lauantain ottelua ONS:n pelaajatilanne näyttää huomattavasti valoisammalta kuin viikko sitten. Loukkaantumisten takia sivussa olleet Ida Ruuskanen ja Heta Olmala ovat kuntoutumassa. Heidän lopullinen pelikuntonsa selviää kuitenkin perjantain harjoituksissa.

Päävalmentaja Jussi Madetoja kertoo keskustelleensa joukkueen kapteeniston kanssa ja saaneensa viestiä myös heidän kauttaan, että viime lauantain voitto on tuonut lisää itseluottamusta kaikille pelaajille. - Voimakas tekemisen meininki on heijastunut myös harjoituksiin, Madetoja sanoo.

- Valmistaudumme päättäväisesti tulevaan otteluun ja tässä kohtaa TPS on tasavertainen vastus meille, Madetoja toteaa. - Sarja on todella tasainen ja jokaisessa ottelussa meillä on mahdollisuus kartuttaa pistetiliä. Ja pelaajilla on nyt varmasti enemmän uskallusta pelata peliä, Madetoja toteaa lopuksi.

Myös Roosa Immonen kertoo, että voitetun pelin jälkeen taakka on pudonnut harteilta ja itseluottamus on noussut. - Treenit ovat kulkeneet hyvin ja meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa lauantaina, Immonen toteaa. - Odotan tulevaa peliä innolla ja täyttä pistepottia, Immonen jatkaa.

ONS - Ilves

ONS - Ilves

20.4.2019 klo 14:30 / Heinäpään PH, Oulu

Ilves vastassa Heinäpään palloiluhallissa

Pääsiäislauantaita vietetään jalkapallon merkeissä, kun ONS ja ilves kohtaavat Arina Areenalla. Castrenin kentällä pelataan samaan aikaan Oulu Boys Cup -turnausta, joten pelaaminen siellä ei ole mahdollista. Ottelu on kotijoukkueelle jo kauden neljäs, kun taas Ilves vasta avaa ottelussa liigakautensa. Ilveksen piti pelata edellisenä viikonloppuna Jyväskylässä JYPK:n vieraana, mutta Keski-Suomen talvisten olosuhteiden takia tuo ottelu siirtyi myöhempään ajankohtaan.

ONS kärsi edellisessä ottelussaan harmittavan tappion kotonaan, kun Åland United tuli maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja ohi. -Tekemistä täytyy edelleen terävöittää entisestään sekä hyökkäys- että puolustusalueella, pallot pitää siivota oman maalin edustalta varmasti pois, sanoo joukkueen päävalmentaja Jussi Madetoja.

-Olemme pelanneet ensimmäiset pelimme sarjan kärkipäähän povattuja joukkueita vastaan, nyt vastassa oleva Ilves on yksi päävastustajistamme sarjassa, JyPK:n ja TPS:n lisäksi, toteaa Madetoja. -Kolmen pelatun sarjapelin jälkeen olemme varmasti hyvin sisällä pelirytmissä, kun Ilves taas pelaa ensimmäisen ottelunsa. Meidän pitää pystyä hyödyntämään tämä ja kääntää tuleva peli voitoksi, Madetoja kertoo.

-Sarja on vielä alussa, ja joukkueelta löytyy varmasti hyvää asennetta ja osaamista pelaamiseen, myös pelirytmin pitää näkyä lauantaina kaikessa suorittamisessa, painottaa Madetoja.

Kotijoukkueen kokoonpanossa on jälleen muutoksia edelliseen otteluun verrattuna. Sekä Ida Ruuskanen että Heta Olmala ovat varmuudella sivussa loukkaantumisten takia. Myös Jenna Vääräniemi on ilmeisesti edelleen poissa, kun taas Satu Rousti tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon tässä ottelussa. Joukkueen lopullinen kokoonpano lauantain peliin selviää kuitenkin vasta perjantain viimeistelyharjoitusten jälkeen.

Pääsiäislauantai tarjoaakin hyvän tilaisuuden seurata kotimaista pääsarjajalkapalloa, kun ONS lähtee hakemaan tärkeitä pisteitä Ilveksen kustannuksella Arina Areenalla.

ONS - Åland United

ONS - Åland United

13.4.2019 klo 16:00 / Castrén TN, Oulu

ONS ja Åland United kohtaavat Castrénin viheriöllä

Naisten liiga jatkuu maaottelutauon jälkeen kotiottelulla, kun Åland United saapuu vierailulle Ouluun. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kaksi ottelua liigassa ennen tulevan lauantain kohtaamista. Vierasjoukkue Åland United on saalistanut otteluistaan kaksi sarjapistettä kahdella tasapelillä. Kotijoukkue ONS taas on sarjassa vielä ilman pisteitä kärsittyään tappiot sekä HJK:lle kotona että FC Hongalle vieraskentällä.

Tappiosta huolimatta edellinen peli Honkaa vastaan osoitti, että joukkue pystyy pelaamaan ottelun läpi hyvällä tasolla oli vastassa kuka tahansa, joukkueen päävalmentaja Jussi Madetoja kertoo. Lauantaina vastaan asettuu edellisen kauden pronssimitalisti ja heidän joukkueessaan on paljon hyviä pelaajia, Madetoja jatkaa.

Olemme harjoitelleet hyvin kaksi edellistä viikkoa huolimatta useista loukkaantumista. Ja saamme otteluun jalkeille hyvän kokoonpanon, toteaa Madetoja. Myös Anna Olmala on liittynyt joukkueen vahvuuteen ja hän tuo jatkossa uusia vaihtoehtoja joukkueen hyökkäyspeliin.

Kova yritys ja loppuun asti pelaaminen on joukkueemme vahvuus, lisäksi tiivistämme edelleen puolustuspeliämme, ja hyökkäyksiin haemme pidempiä pallonhallintajaksoja sekä viimeistelyyn tarkkuutta ja rentoutta, Madetoja sanoo.

Kotijoukkueen selkeä tavoite tulevaan otteluun on ottaa täysi pistepotti Castrénin kentällä.

FC Honka - ONS

FC Honka - ONS

30.3.2019 klo 13:00 / Tapiolan tekonurmi, Espoo

ONS lähtee vieraspelimatkalle Espooseen

ONS:n kausi jatkuu tulevana lauantaina FC hongan vieraana Espoossa. Ennakkotiedoista poiketen ottelua ei pelata Esport Arenalla, vaan pelipaikkana on Tapiolan urheilupuiston tekonurmi, joten kyseessä on siis ONS:n osalta kauden ensimmäinen ulkoilmaottelu.

Molemmat joukkueet avasivat kautensa edellisenä viikonloppuna. ONS aloitti kauden kotiottelulla HJK:ta vastaan, vieraat veivät tuosta ottelusta täyden pistepotin mukanaan Helsinkiin lukemin 2-5. FC Honka taas vieraili Kuopiossa KuPS:n vieraana, ja haki sieltä kolme sarjapistettä 0-1 vierasvoitolla. Joukkueet ovat kohdanneet jo kerran aikaisemmin tällä kaudella, kun helmikuun lopulla pelattiin Suomen Cupin neljännesvälieräottelu Esport Arenalla, tuo ottelu päättyi Hongan selvään 4-0 voittoon.

Myös toisessa sarjaottelussa päästään pelaamaan yhtä liigan kovinta joukkuetta vastaan, joukkueen päävalmentaja Jussi Madetoja mainitsee. Verrattuna viikon takaisen HJK-peliin joukkueen kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia, Veera Vääräkoski on sairaana ja hyökkääjä Aada Törrönen on loukkaantumisen vuoksi pitempään sivussa, Madetoja sanoo. Viimeistelyharjoitukset ottelua varten ovat sujuneet joukkueelta hyvin ja saamme kuitenkin hyvän kokoonpanon jalkeille Honkaa vastaan, toteaa Madetoja.

Samoin ONS:n puolustuslinjassa pelaava Satu Rousti kertoo, että Honka on kova vastus, mutta lähdemme Espooseen hakemaan parempaa suoritusta mitä Cupin ottelussa esitimme. Edellisestä ottelusta on otettu oppia ja meidän pitää parantaa erityisesti puolustusta boxin sisällä ja siivota pallot pois tilanteen sitä vaatiessa, Rousti sanoo.

ONS - HJK

ONS - HJK

23.3.2019 klo 14:00 / Arina Areena, Oulu

Kauden avausottelussa vastassa HJK

Liigakausi 2019 alkaa kotiottelulla HJK:ta vastaan. Viime kauden päätteeksi HJK:n pelaajien kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit. ONS taas säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta. Joukkueiden kohtaamiset edellisellä kaudella liigassa päättyivät molemmat HJK:n voittoon. Keväällä Oulussa lukemat olivat tiukemmat 1-2 (1-1), mutta syyskierroksella HJK oli vei kotikentällään ottelun nimiinsä selvin numeroin 6-1 (3-1).

HJK:n riveissä nähdään tällä kaudella uusina pelaajina mm. Ilveksestä siirtynyt Emmaliina Tulkki, FC Hongasta joukkueeseen tullut Jutta Rantala ja TPS:n liigajoukkueesta siirtynyt maalivahti Anna Koivunen.

Vastustajalla on tällä kaudella penkin takana mukana myös oululaista osaamista, kun ONS:n junioreita menestyksekkäästi valmentanut Arttu Heinonen siirtyi viime syksynä Oulusta HJK:n valmennustiimiin. Arttu kertoo, että pitkä pre-season on nyt takana, ja hän odottaa mielenkiinnolla ja luottavaisin mielin tulevaa ottelua. HJK tulee Ouluun pelaamaan iloista ja aktiivista peliä - Heinonen toteaa, ja jatkaa - Kiva tulla taas pitkästä aikaa Ouluun.

ONS:n päävalmentaja Jussi Madetoja kertoo, että on hienoa päästä pelaamaan heti kauden avausottelussa yhtä valtakunnan ykkösjoukkuetta vastaan ja se varmasti motivoi myös kaikkia pelaajia ja terävöittää tekemistä. Nyt päästään mittaamaan oman tekemisen taso marraskuussa alkaneen harjoituskauden päätteeksi, - Madetoja sanoo. Joukkueessa on muutama toipilas, mutta muuten terveystilanne on hyvä - toteaa Madetoja.

Kanadalaispelaaja Marie Levasseur on harjoitellut kuluneen viikon joukkueen kanssa ja Madetoja kertoo olevansa tyytyväinen Marien osaamiseen ja tekemisen tasoon. Levasseur nähdään lauantain ottelussa ensimmäistä kertaa ONS -paidassa.

ONS ei ole pelannut kovin montaa harjoituspeljä ennen kauden alkua, joten pelaajilta löytyy varmasti ahneutta pelaamiseen ja lähdemme haastamaan HJK:n - sanoo Madetoja lopuksi.

Suomen Cup:  ONS - KuPS

Suomen Cup: ONS - KuPS

ONS kohtaa Kuopion palloseuran

Kausi 2019 alkaa lauantaina 19.1. Suomen Cupin ottelulla Kuopion palloseuraa vastaan. Kuopiossa Pallokissojen naisten edustusjoukkue siirtyi viime kauden päätteeksi Pallokissoilta KuPS:n alle, kun Pallokissat tippui naisten liigasta sarjaporrasta alemmas. KuPS:n pelaajarunko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa ja käytännössä vastassa on lähes sama joukkue kuin viime kauden Pallokissat.

Viime kaudella ONS:n ja Pallokissojen (KuPS) kohtaamiset Naisten Liigan runkosarjassa olivat tasaisia, ja molemmat ottelut päättyivätkin tasatulokseen. Alemmassa loppusarjassa ONS taas vei molemmat keskinäiset ottelut nimiinsä.

ONS:n päävalmentajan Jussi Madetojan mukaan joukkue on harjoitellut hyvin ja pelaajat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Cupin lohkovaiheen ottelut ovat tärkeitä pelejä, koska menestymällä niissä pääsee etenemään Cupissa jo pitkälle, Madetoja kertoo. ”Saamme hyvän kokoonpanon jalkeille lauantain otteluun ja on kiva lähteä pelaamaan ensimmäistä Naisten Cupin lohkovaiheen ottelua” – Madetoja sanoo. Lauantain vastustajasta Madetoja toteaa seuraavaa – ”Vastassa on myös hyvä, ja varmasti myös hyvin harjoitellut joukkue. Ja koska myös pelaajat ovat meille entuudestaan tuttuja, niin hyvä peli on odotettavissa”

Ottelu potkaistaan käyntiin Arina Areenalla, lauantaina klo 16:00.

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat 30.9.2018, Castren

ONS saa sunnuntaina alaloppusarjan ottelussa vieraakseen Pallokissat Kuopiosta. Molemmat joukkueet haluavat varmasti pisteitä, joten tiedossa on tiukka ottelu. Edellinen kohtaaminen Kuopiossa päättyi ONS:n voittoon 2 - 5, mutta huomenna kotijoukkueella ei ole varaa tuijotella edellisiä otteluita.

Pallokissat taistelevat tyylilleen uskollisesti varmasti jokaisesta pallosta loppuun saakka. Kotijoukkue ONS on saanut harjoitella TiPS-ottelun jälkeen hyvällä intensiteetillä ja harjoituksissa jokaisella pelaajalla on ollut hyvä meininki.

Anna Olmala: "Todella tärkeä ottelu edessä molemmilla joukkueilla, joten pelin jälkeen kentällä nähdään kaikkensa antaneita ja parhaansa tehneitä pelaajia kahden joukkueellisen verran. Kotijoukkue lähtee huomenna tekemään asioita, joissa ollaan hyviä. Vaarallisten vastahyökkäysten ja monipuolisen pallonhallinnan kautta pisteet jäävät Ouluun."

O-P Pietikäinen
ONS Edustus

Suomen Cup: VIFK - ONS

Suomen Cup: VIFK - ONS

ONS kohtaa lauantaina 4.8. historian ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussaan Naisten Ykkösessä pelaavan Vaasa IFK:n. Vaasassa klo 16 alkavan ottelun voittaja etenee suoraan talvella 2019 pelattavaan lohkovaiheeseen.

”Peli tulee olemaan varmasti kova, koska VIFK on tasainen ja vahva joukkue, joka tykkää tehdä vastahyökkäyksiä. Heidän kärkipelaajansa ovat nopeita, pallotaitavia ja hyviä viimeistelemään.” Pohtii joukkueen valmentaja Kari Koivikko tulevaa ottelua. ”Lähdemme kuitenkin peliin luottavaisin mielin, sillä harjoitusviikko on ollut hyvä. Voitolla on iso merkitys syksyyn, sillä silloin saamme muutaman tarvittavan huiliviikonlopun sekä tärkeitä kovia pelejä alkutalveen kautta 2019 varten. Voitto siis tarkoittaisi jatkopaikkaa Suomen Cupissa, ja tappiolla joutuisimme pelaamaan vielä syksyllä karsintaotteluita, jotka kesken liigakauden ovat haasteellisia.”

Lauantaina nähdään oululaisten kokoonpanossa uutta verta, sillä ONS on solminut pelaajasopimuksen maalivahti Matilda Nurmen kanssa. Hän on vuonna 1999 syntynyt pelaaja, ja siirtyy ONS:iin Turusta, TPS:sta. Matilda kuvaa fiiliksiään siirrosta seuraavasti:

”Olen todella innoissani uusista haasteista ja suuresta muutoksesta, jotka siirron myötä tulevat. Joukkue taustoineen vaikuttaa tosi mukavalta ja porukkaan on ollut helppo päästä mukaan. En malta odottaa, että pääsen näyttämään omia taitojani myös pelikentillä!”

ONS - TiPS

ONS - TiPS

ONS kohtaa sarjanousija Tikkurilan Palloseuran Castrenin kentällä lauantaina 21.7.2018 klo 16.00.

Viime kierroksella ONS tasasi pisteet sarjan kärkikolmikossa majailevan Åland Unitedin kanssa luvuin 1-1. Tulevana viikonloppuna vastaanasettuva TiPS otti kauden ensimmäisen voittonsa Turun Palloseurasta luvuin 3-0. TiPS on sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisenä ja ONS kahdeksantena.

Tulevana lauantaina kentällä kohtaa kaksi nuorta joukkuetta, joiden pelit on ailahdellut kauden mittaan. Molemmat joukkueet ovat pystyneet kamppailemaan tasaisesti Naisten Liigan kärkijoukkueita vastaan, mutta ottaneet myös isompinumeroisia tappioita. Joukkuieden edellinen kohtaaminen päättyi ONSin niukkaan voittoon 2-1 Katrina Guilloun ja Ode Fulutudilun maaleilla.

TiPS pelaa kotijoukkueen tavoin rohkeaa pallonhallintapeliä, joten kentällä nähdään kaksi joukkuetta, jotka haluavat pitää palloa ja ohjata pelinkulkua. ONS-leirissä fiilikset on pysyneet ylhäällä ja joukkuepeliä ollaan saatu vietyä eteenpäin. Tikkurilassa polvensa loukannut Aada Törrönen on sitä mieltä, että TiPS kaatuu yhdessä pelaamalla ja hyvällä puolustuksella:
 ”Vaikka TiPS on vikana sarjassa, niin se ei tarkoita, että TiPS olisi helppo vastustaja. Voitto olisi meille todella tärkeä, koska piste-erot on pieniä ja pelejä on pelattu paljon ristiin. Voitto tulee, jos jatketaan siitä mihin viime viikonloppuna jäätiin. Pelataan joukkueena ja puolustetaan tiiviisti. ”

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan! Castren 16.00!