ONS - Åland United

ONS - Åland United

Lauantaina 14.7. vastaan asettuu Åland United.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen saarella päättyi Onssin voittoon 3 - 2 Iida Raninin viime minuutin voittomaalilla. Tämän kohtaamisen jälkeen ahvenanmaalaiset ovat kavunneet pikku hiljaa kohti kärkeä ja jakavatkin tällä hetkellä sarjakärjen paikan yhdessä HJK:n kanssa.

Edellisellä kierroksella Åland United kaatoi HJK:n maalein 2 - 1. ONS kävi hakemassa oppia Vantaalla PK-35:n vieraana häviten 6 - 1.

Viime viikonlopun jälkeen ONS-leirissä ollaan tappiosta sisuuntuneena käännetty katse kohti tulevan viikonlopun peliä. Joukkueen keskikentän työmyyrä, Veera Vääräkoski, onkin hyvällä ja odottavalla fiiliksellä: ”Sarjakärki saapuu vieraaksi, joten todella kova peli on tulossa ja tärkeitä pisteitä jaossa. Loistava treeniviikko alla ja pelaajista huokuu itseluottamus. Huomenna tullaankin näkemään aggressiivisesti puolustava ja monipuolisesti hyökkäävä kotijoukkue. Uskon, että näillä aseilla pisteet jäävät Ouluun.”

Tervetuloa kannustamaan ONS kotivoittoon lauantaina 14.7. klo 16.00 Castrenin kentällä! Be there!

Tiesithän, että ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta veikkaus.fi/pitkaveto.

PK-35 Vantaa - ONS

PK-35 Vantaa - ONS

ONS:n pelit jatkuvat parin viikon tauon jälkeen Vantaalla, kun vastaan asettuu PK-35 Vantaa. Peli pelataan lauantaina 7.7. klo 13 alkaen.

PK-35 lähtee otteluun sarjan kolmannelta sijalta. Edellisestä ottelusta sillä on taskussaan hallitsevan mestarin FC Hongan päänahka. Vantaalaiset veivät ottelun nimiinsä lukemin 0-1. ONS taas tasasi Oulussa pisteet Pallokissojen kanssa maalein 1-1, ja on näin sarjataulukossa seitsemäntenä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli sarjan alussa oli tiukka, ja päättyi Oulussa emäntien niukkaan 1-2 tappioon. Onssilaiset lähtevät siis hakemaan revanssia sekä ottamaan etelästä tärkeitä pisteitä.

ONS:n kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Heini Toivonen kommentoi oululaisleirin tunnelmia seuraavasti:
”Hyvillä fiiliksillä taas tauon jälkeen pelaamaan. Pelaajat ovat saaneet vammat paranneltua tauon aikana,  joten ollaan päästy pitkästä aikaa treenaamaan koko joukkueen voimin. Tämä on luonut hyvän kilpailutilanteen ja nostanut treenien tasoa. Ja tietenkin myös MM-kisat antavat hyvin lisäinspiraatiota pelaamiseen!”

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat

ONS ottaa kotonaan mittaa Kuopion Pallokissoista torstaina 21.6. Ottelu alkaa klo 18:30 Castrenin stadionilla.

ONS ja Pallokissat ovat sarjassa peräkkäin vain pisteen erolla toisistaan. ONS on yhtä sijaa ylempänä sarjataulukossa 8 pisteellä, ja kissat seuraavat 7 pisteellä. Molemmilla on edelliseltä kierrokselta alla tappio: ONS hävisi vieraissa hallitsevalle suomenmestarille FC Hongalle tiukan ottelun jälkeen lopulta lukemin 4-2. Kuopiolaiset taasen kokivat tappion vieraissa JyPK:lle maalein 5-1.

ONS:n kapteenistoon kuuluva Anna Olmala valottaa mietteitään tulevasta ottelusta:
”Odotan innolla huomista peliä ja mahtava päästä taas pitkästä aikaa pelaamaan omalle kotikentälle. Huomenna nähdään joukkueena puolustava, vaarallisesti hyökkäävä ja tarmokkaasti taisteleva kotijoukkue. Tärkeät pisteet jaossa, joten kova ja tiukka taistelu tulossa”.

Kaikki siis huomenna paikalle Castreniin seuraamaan vauhdikasta juhannusottelua!

FC Honka - ONS

FC Honka - ONS

ONS lähtee reissun päälle jälleen viikonloppuna, kun oululaiset kohtaavat Espoossa sunnuntaina 17.6. FC Hongan. Peli hallitsevaa suomenmestaria vastaan alkaa klo 14.

ONS:n ja Hongan kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi espoolaisten selvään vierasvoittoon. Pisteet karkasivat Espooseen lukemin 0 - 4. 

Tällä hetkellä hallitseva mestari on sarjataulukossa toisena 21 pisteellä, kun taas ONS on sarjassa kahdeksantena 8 pisteellä. Honka jäi kesätauolle pelattuaan edellisellä kierroksella PK-35 Vantaan kanssa tasapelin 1 - 1. Myös oululaiset tasasivat pisteet Pallokissojen kanssa, kun Kuopiossa pelattu ottelu päättyi maalein 2 - 2.

Hongasta ONS:iin viime kaudella siirtynyt Iida Ranin odottaa innolla revanssia entistä joukkuettaan vastaan:
”Hienoa päästä taas pienen tauon jälkeen pelaamaan Liigaa tuttuja naamoja vastaan Tapiolan urheilupuistoon. Olen varma että kun puolustamme kurinalaisesti ja pelaamme omaa peliämme niin pystymme haastamaan hallitsevan mestarin ja hakemaan pisteet Ouluun. Helppoja pisteitä ei siis missään nimessä tästäkään pelistä ole kummallekkaan jaossa.”

Pallokissat - ONS

Pallokissat - ONS

ONS matkaa torstaina 31.5. Kuopioon kohtaamaan Pallokissat. Ottelu alkaa klo 18:30. Peli pelataan poikkeuksellisesti torstaina lakkiaisviikonlopun vuoksi. 

ONS ja Pallokissat ovat sarjassa perätysten. ONS on yhtä sijaa ylempänä sarjataulukossa 7 pisteellä, ja kissat seuraavat 6 pisteellä. Molemmilla on edelliseltä kierrokselta alla tappio: ONS hävisi vieraissa JyPK:lle lukemin 5-2 ja Pallokissat kokivat tappion kotonaan Åland Unitedille maalein 0-3.

ONS:n Fanni Pietikäinen odottaa torstain ottelua ja mahdollisuutta lopettaa useamman ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki:

”Ei olla pystytty pelaamaan vielä sillä tasolla kuin parhaimmillaan pystytään. Viime viikon peli oli joukkueelta ehdottomasti kauden huonoin, joten parannettavaa jäi paljonkin. Vastassamme on sisukas ja hyvä joukkue, mutta uskon, että omalla pelillämme ja aggressiivisella prässillä tulemme yllättämään Pallokissat. Olemme harjoitelleet tämän viikon hyvin, ja joukkueessa on ollut keskittynyt sekä rento fiilis. Uskon, että oikealla asenteella ja kunnon taisteluilmeellä pystymme vääntämään kissat nurin ja tuomaan pisteet kotiin. Torstaina on loistava tilaisuus näyttää joukkueena parastaan ja lyödä kaikki likoon. Tavoitteena Kuopiosta on vain ja ainoastaan kolme pistettä.”

JyPK - ONS

JyPK - ONS

ONS matkaa lauantaina 26.5. Jyväskylään kohtaamaan toista kertaa tällä kaudella JyPK:n. Ottelu alkaa klo 15.

Joukkueet ovat tällä hetkellä sarjassa perätysten. ONS on kuudentena 7 pisteellä, ja jyväskyläläiset seuraavat perässä seuraavana vain pisteen jäljessä.  

JyPK on voittanut kaudella vain yhden pelin, ONS:n kauden avajaisottelussa. Tasapelin vihreäpaidat ovat pelanneet Hongan, Åland Unitedin ja Pallokissojen kanssa. Tappioita on taas tullut HJK:lle, PK-35 Vantaalle ja TPS:lle.

ONS taas on kaatanut Ålandin ja TiPS:n vieraissa.  Viime viikonloppuna se kärsi kirvelevän tappion vieraissa Ilvestä vastaan lukemin 4-2. Vieraissa on kuitenkin tullut paremmin pisteitä, sillä kotipeleistä saldona on vain yksi piste, kun ONS tasasi pisteet TPS:n kanssa 5.5. pelatulla kierroksella.

Luvassa on varmasti jännittävä ottelu, sillä oululaiset lähtevät hakemaan revanssia Jyväskylästä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli tiukka, sillä vihreäpaidat olivat parempia vain lukemin 1-2. ONS on saanut kauden aikana paremmin pisteitä vieraissa, joten nytkin tavoitteena on myös vain ja ainoastaan täysi pistepotti. 

Ilves - ONS

Ilves - ONS

ONS lähtee viikonloppuna Tampereelle Ilveksen vieraaksi metsästämään täyttä pistepottia. Peli alkaa lauantaina 19.5. Tammelan stadionilla kello 13.

Ilveksen kausi on alkanut hieman töksähdellen: joukkue on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Ilves on hävinnyt kaikki muut pelinsä kahta lukuunottamatta, joissa se tasasi pisteet PK-35 Vantaan ja TPS:n kanssa.

ONS on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Joukkueella on kasassa 7 pistettä. Oululaiset ovat voittaneet vieraissa Åland Unitedin ja TiPS:n, sekä pelanneet kotonaan tasan TPS:n kanssa. Viime viikonloppuna ONS kärsi niukan tappion HJK:lle kotonaan lukemin 2-1. 

Oululaiset ovat saaneet paremmin pisteitä vieraissa, joten nytkin ehdoton tavoite onkin voitto ja kolme pistettä.  Kuitenkin alun kankeudestaan huolimatta Ilves on pelannut niukkoja tappioita, joten vastaan tulee varmasti kovaa taisteleva joukkue, eikä mitään tule ilmaiseksi. Edessä on varmasti tiukka ja vauhdikas ottelu.

ONS - HJK

ONS - HJK

ONS:n pelit jatkuvat lauantaina 12.5. Oulussa, kun vastaan asettuu HJK Helsingistä. Peli alkaa klo 16 Castrenin stadionilla.

HJK on aloittanut kauden 2018 vahvasti: helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki muut pelit lukuunottamatta ensimmäistä otteluaan hallitsevaa mestaria Honkaa vastaan. Viime kierroksella kaatui muun muassa PK-35 Vantaa maalein 1 - 0. Näin ollen HJK johtaa tällä hetkellä Naisten Liigaa.

Oululaisilla on myös allaan kolmen pelin tappioton putki. Kauden kolme ensimmäistä peliä ONS hävisi niukasti JyPK:lle ja PK-35 Vantaalle, sekä Hongalle hieman reilummin. Tappioputki kuitenkin kääntyi voittoputkeksi, kun vieraissa on tämän jälkeen kaatunut ensin Åland United lukemin 2 - 3 ja seuraavana viikonloppuna TiPS lukemin 1 - 2. Edellisellä kierroksella oululaiset tasasivat pisteet TPS:n kanssa. Peli päättyi 1 - 1. 

ONS-leirissä odotetaan innolla viikonlopun peliä, sillä tuleva vastustaja tuo varmasti uudenlaista haastetta. Viikon harjoitukset ovat olleet laadukkaita ja tempo hyvä, joten lauantain ottelusta tulee todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä. 

ONS - TPS

ONS - TPS

ONS lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa lauantaina 5.5., kun vastaan asettuu TPS Turusta. Ottelu alkaa klo 16 Castrenin stadionilla.

TPS on sarjataulukossa pykälän oululaisia edellä 8 pisteellä, kun ONS:lla on saldonaan 6 pistettä. Turkulaiset ovat ottaneet voiton Pallokissoista lukemin 2 - 0 ja JyPK:sta yhden maalin turvin. PK-35 Vantaalle joukkue hävisi maalein 0 - 2, ja TiPS:n kanssa tasattiin pisteet.

Oululaisilla on alla kaksi voitettua ottelua, kun vieraissa on kaatunut ensin Åland United lukemin 2 - 3 ja viime viikonloppuna kaatui TiPS Tikkurilassa tuloksella 1 - 2. Pelissä loukkaantui harmittavasti oululaisten luottohyökkääjä Aada Törrönen, joka on polvivamman vuoksi sivussa loppukauden.

ONS:n tavoitteena on kauden ensimmäinen kotivoitto. Viidestä pelistä kaksi vieraspeliä ovat päättyneet punapaitojen voittoon, kun taas kaikki kolme kotipeliä ovat olleet tappioita. Tarkoituksena on siis venyttää kahden pelin voittoputki kolmeen.

TiPS - ONS

TiPS - ONS

ONS matkaa Tikkurilaan tavoitteenaan täysi pistepotti. Ottelu alkaa klo 13 lauantaina 28.4.

TiPS on sarjanousijajoukkue, joka on kaudella 2018 pelannut yhden tasapelin TPS:n kanssa ja kärsinyt kolme tappiota PK-35 Vantaalle, Hongalle ja Åland Unitedille. Oululaiset taas lähtevät tulevalle kierrokselle voitokkaina, sillä viime viikonloppuna Åland United kaatui vieraissa Iida Raninin lisäaikamaalilla lukemin 2 - 3. Maalinteossa onnistuivat myös ulkomaalaisvahvistukset Katrina Guillou ja Ode Fulutudilu. Kolme aiempaa peliä ONS on niukasti hävinnyt 1 - 2 lukemilla PK-35 Vantaalle ja JyPK:lle, sekä Hongalle reilummin maalein 0 - 4.

ONS-leirissä tiedetään, ettei tuleva peli ole mikään helppo peli, sillä TiPS on nopealiikkeinen ja paljon töitä tekevä joukkue, joka ei tule antamaan periksi missään vaiheessa. ONS lähtee siis pelaamaan omaa peliään ja hakemaan näin kauden toista voittoa keväisestä Tikkurilasta.