Ilves - ONS

Ilves - ONS

ONS lähtee viikonloppuna Tampereelle Ilveksen vieraaksi metsästämään täyttä pistepottia. Peli alkaa lauantaina 19.5. Tammelan stadionilla kello 13.

Ilveksen kausi on alkanut hieman töksähdellen: joukkue on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Ilves on hävinnyt kaikki muut pelinsä kahta lukuunottamatta, joissa se tasasi pisteet PK-35 Vantaan ja TPS:n kanssa.

ONS on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Joukkueella on kasassa 7 pistettä. Oululaiset ovat voittaneet vieraissa Åland Unitedin ja TiPS:n, sekä pelanneet kotonaan tasan TPS:n kanssa. Viime viikonloppuna ONS kärsi niukan tappion HJK:lle kotonaan lukemin 2-1. 

Oululaiset ovat saaneet paremmin pisteitä vieraissa, joten nytkin ehdoton tavoite onkin voitto ja kolme pistettä.  Kuitenkin alun kankeudestaan huolimatta Ilves on pelannut niukkoja tappioita, joten vastaan tulee varmasti kovaa taisteleva joukkue, eikä mitään tule ilmaiseksi. Edessä on varmasti tiukka ja vauhdikas ottelu.

ONS - HJK

ONS - HJK

ONS:n pelit jatkuvat lauantaina 12.5. Oulussa, kun vastaan asettuu HJK Helsingistä. Peli alkaa klo 16 Castrenin stadionilla.

HJK on aloittanut kauden 2018 vahvasti: helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki muut pelit lukuunottamatta ensimmäistä otteluaan hallitsevaa mestaria Honkaa vastaan. Viime kierroksella kaatui muun muassa PK-35 Vantaa maalein 1 - 0. Näin ollen HJK johtaa tällä hetkellä Naisten Liigaa.

Oululaisilla on myös allaan kolmen pelin tappioton putki. Kauden kolme ensimmäistä peliä ONS hävisi niukasti JyPK:lle ja PK-35 Vantaalle, sekä Hongalle hieman reilummin. Tappioputki kuitenkin kääntyi voittoputkeksi, kun vieraissa on tämän jälkeen kaatunut ensin Åland United lukemin 2 - 3 ja seuraavana viikonloppuna TiPS lukemin 1 - 2. Edellisellä kierroksella oululaiset tasasivat pisteet TPS:n kanssa. Peli päättyi 1 - 1. 

ONS-leirissä odotetaan innolla viikonlopun peliä, sillä tuleva vastustaja tuo varmasti uudenlaista haastetta. Viikon harjoitukset ovat olleet laadukkaita ja tempo hyvä, joten lauantain ottelusta tulee todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä. 

ONS - TPS

ONS - TPS

ONS lähtee hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoa lauantaina 5.5., kun vastaan asettuu TPS Turusta. Ottelu alkaa klo 16 Castrenin stadionilla.

TPS on sarjataulukossa pykälän oululaisia edellä 8 pisteellä, kun ONS:lla on saldonaan 6 pistettä. Turkulaiset ovat ottaneet voiton Pallokissoista lukemin 2 - 0 ja JyPK:sta yhden maalin turvin. PK-35 Vantaalle joukkue hävisi maalein 0 - 2, ja TiPS:n kanssa tasattiin pisteet.

Oululaisilla on alla kaksi voitettua ottelua, kun vieraissa on kaatunut ensin Åland United lukemin 2 - 3 ja viime viikonloppuna kaatui TiPS Tikkurilassa tuloksella 1 - 2. Pelissä loukkaantui harmittavasti oululaisten luottohyökkääjä Aada Törrönen, joka on polvivamman vuoksi sivussa loppukauden.

ONS:n tavoitteena on kauden ensimmäinen kotivoitto. Viidestä pelistä kaksi vieraspeliä ovat päättyneet punapaitojen voittoon, kun taas kaikki kolme kotipeliä ovat olleet tappioita. Tarkoituksena on siis venyttää kahden pelin voittoputki kolmeen.

TiPS - ONS

TiPS - ONS

ONS matkaa Tikkurilaan tavoitteenaan täysi pistepotti. Ottelu alkaa klo 13 lauantaina 28.4.

TiPS on sarjanousijajoukkue, joka on kaudella 2018 pelannut yhden tasapelin TPS:n kanssa ja kärsinyt kolme tappiota PK-35 Vantaalle, Hongalle ja Åland Unitedille. Oululaiset taas lähtevät tulevalle kierrokselle voitokkaina, sillä viime viikonloppuna Åland United kaatui vieraissa Iida Raninin lisäaikamaalilla lukemin 2 - 3. Maalinteossa onnistuivat myös ulkomaalaisvahvistukset Katrina Guillou ja Ode Fulutudilu. Kolme aiempaa peliä ONS on niukasti hävinnyt 1 - 2 lukemilla PK-35 Vantaalle ja JyPK:lle, sekä Hongalle reilummin maalein 0 - 4.

ONS-leirissä tiedetään, ettei tuleva peli ole mikään helppo peli, sillä TiPS on nopealiikkeinen ja paljon töitä tekevä joukkue, joka ei tule antamaan periksi missään vaiheessa. ONS lähtee siis pelaamaan omaa peliään ja hakemaan näin kauden toista voittoa keväisestä Tikkurilasta.

Åland United - ONS

Åland United - ONS

ONS matkaa lauantaina 21.4. Ahvenanmaalle kohtamaan Åland Unitedin.

Viime kauden kohtaamiset päättyivät ensin ahvenanmaalaisten voittoon 3-2. Seuraavalla kierroksella peli päättyi tasan 1-1, ja alaloppusarjassa pelatut ottelut ensin ONS:n voittoon 2-0 ja sitten 1-1 tasapeliin.

Tällä kaudella Åland on voittanut kahdesti ja hävinnyt kerran. TiPS kaatui lukemin 1-0, Pallokissat lukemin 4-1 ja HJK:lle joukkue kärsi tappion maalein 2-1. Oululaisilla on alla kolme kotitappiota, JyPK:lle ja PK-35 Vantaalle maalein 2-1, Honka kaatoi punapaidat pääsiäisenä ja lukemiksi kirjattiin 4-0. Tappiot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä esimerkiksi viime viikonlopun peli PK-35 Vantaata vastaan oli loistava peli ONS:n joukkueelta, vaikka pisteitä ei tullutkaan.

ONS-leirissä on positiiviset tunnelmat tappioista huolimatta ja joukkue lähtee suurella motivaatiolla pistejahtiin saarelle.

ONS - PK-35

ONS - PK-35

ONS:n pelit jatkuvat sunnuntaina 15.4., kun PK-35 Vantaa saapuu vieraaksi Ouluun. Ottelu alkaa klo 14.00 Arina Areenalla.

PK-35 Vantaa on aloittanut kauden 2018 voitokkaasti kaataen TPS:n vieraissa 2-0 ja TiPS:n kotonaan 3-0. Oululaiset taas ovat kokeneet kaksi tappiota: ensin niukasti JyPK:lle 2-1 ja kaksi viikkoa sitten Hongalle 4-0.

Molemmat viime kauden 2017 kohtaamiset päättyivät vantaalaisten voittoon. Joukkueen päävalmentaja Kari Koivikko odottaa innolla sunnuntain ottelua. ”Olen todella tyytyväinen edellisen kahden viikon harjoituksiin. Vaikka tyttöjä on ollut maajoukkuekomennuksella, ollaan saatu B-joukkueesta pelaajia mukaan harjoituksiin, ja päästy harjoittelemaan myös pelitaktisia asioita. Mielenkiintoista nähdä myös uudet pelaajat, Katrina Guillou ja Ode Fulutudilu, tositoimissa”.

Vaikka vastassa on niinkin taitava joukkue kuin PK-35, ei ONS lähde nöyristelemään tai vain puolustamaan, vaan aikoo lähteä haastamaan vantaalaisia pelaamalla omaa peliään.

ONS - FC Honka

ONS - FC Honka

ONS:n liigapelit jatkuvat lauantaina 31.3., kun vastustajaksi Ouluun saapuu viime vuoden suomenmestari FC Honka. Ottelu pyörähtää käyntiin Arina Areenalla klo 17.

Viime kaudella molemmat kohtaamiset päättyivät honkalaisten voittoon yhteismaalein 9-0. Honka avasi kauden 2018 menestyksekkäästi, kun se kaatoi avauskierroksella lauantaina 24.3. HJK:n lukemin 3-0. Maalintekijöinä kunnostautuivat Henni Malinen, Milla Punsar ja Jutta Rantala. 

Oulussa taas ONS kärsi JyPK:lle niukan tappion hyvästä pelistä huolimatta lukemin 2-1 Aada Törrösen kavennusmaalilla. Oululaisleirissä ei kuitenkaan tästä huolimatta olla vaivuttu synkkyyteen, vaan suomenmestarijoukkuetta lähdetään haastamaan innolla kapteeni Ida Ruuskasen johdolla. Ruuskanen itse on entinen Hongan pelaaja, joka siirtyi ONS:iin kaudelle 2017.  ”Olen innoissani siitä, että vastassa on juurikin Honka, ja odotan myös innolla sitä, että pääsemme jatkamaan pelissämme sitä, mihin viimeksi jäätiin”, tiivistää kapteeni Ruuskanen.

Pääsiäislauantaina on varmasti tulossa Arina Areenalla mielenkiintoinen, viihdyttävä ja vauhdikas ottelu, kun nuori ONS lähtee haastamaan kokenutta mestarijoukkue FC Honkaa.

ONS - JyPK

ONS - JyPK

24.3.2018 klo 16:00 / Arina Areena, Oulu

ONS ja JyPK kohtaavat Naisten Liigan sarja-avauksessa

Kaudeksi 2017 liigaan nousseet jyväskyläläiset olivat pari pykälää parempia voittaen alaloppusarjan selvästi, kun taas oululaiset karsivat liigapaikastaan voittaen kuitenkin IK Myranin selvin lukemin.  Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa JyPK oli myös vahvempi: neljästä pelistä vihreäpaidat veivät kolme maalierolla 9–3 ja kerran joukkueet tasasivat pisteet.

Vain viikkoa aiemmin joukkueet ottivat toisistaan mittaa harjoituspelissä Oulussa. Ottelu päättyi vihreäpaitojen 0–1 voittoon, kun Henna Honkanen viimeisteli vapaapotkusta.

Joukkueen päävalmentaja Kari Koivikko odottaa jo revanssia innolla. ”Sarjapeli on aina aivan eri asia kuin harjoituspeli, kun on pisteitä jaossa. Mielenkiintoista myös nähdä, millaisella pelityylillä JyPK lähtee pelaamaan. Olen varma, että he tulevat pelaamaan erilaisella taktiikalla kuin viime viikonloppuna”.

Kotijoukkueella on ollut myös hieman vaikeuksia. Ylioppilaskirjoitusten ja sairasteluiden vuoksi harjoituksissa pelaajamäärä on ollut pieni. Tempo on kuitenkin pysynyt yllä ja joukkue lähtee suurella motivaatiolla hakemaan täyttä pistepottia. ”Ehdottomasti tavoitteena on kotiavauksen aloitus voitolla ja täydet sarjapisteet”, kertoo Koivikko.

Lauantaina kohtaavat varmasti kaksi nälkäistä joukkuetta, jotka molemmat hakevat hanakasti pisteitä kauden ensimmäisestä pelistä.

ONS - IK Myran

ONS - IK Myran

22.10.2017 klo 14:00 / Arina Areena, Oulu

Paikka Naisten liigassa ratkeaa

ONS ja IK Myran kohtaavat sunnuntaina ratkaisevassa Naisten liigan karsinnassa.

Lähtökohdat otteluun ovat jännittävät. IK Myran tarrasi liigapaikkaan kiinni voitettuaan joukkueiden ensimmäisen karsintakohtaamisen kotonaan lukemin 2-1. ONS:lla on kuitenkin tehtynä yksi vierasmaali, joka antaa vielä hyvät mahdollisuudet liigapaikan säilyttämiseen. Esimerkiksi kotivoitto lukemin 1-0 riittäisi liigapaikkaan. ONS:n voitto, jossa IK Myran tekisi enemmän kuin yhden maalin, ja ONS alaveteläisiä vain yhden enemmän veisi vierasjoukkueen liigaan. Sen lisäksi tietysti tappio tai tasapeli IK Myranista tiputtaisi oululaiset pääsarjasta.

ONS on harjoitellut menneellä viikolla viime pelissä heikoksi jääneitä osa-alueitaan sekä omien vahvuuksien kehittämistä. Arina Areenalla pelattavassa ottelussa ei ainakaan olosuhteiden taakse voi piiloutua, vaan ainoa mikä ratkaisee, on joukkueen tekeminen.

Voittaakseen ottelun, ONS:n täytyy pystyä vastaamaan fyysisen IK Myranin tarjoamaan vääntöön. IK Myranilla on tällä hetkellä hyvä flow päällä: Se on pelannut viimeiset kahdeksan ottelua ilman tappiota ja kärsinyt viimeisen vierastappion viimeksi toukokuussa. ONS odottaa kuitenkin pääsevänsä kunnolla näyttämään taitonsa kotikentällään.

Lue lisää...

IK Myran - ONS

IK Myran - ONS

14.10.2017 klo 14:00 / Idrottsplan, Nedervetil

Liigakarsinta alkaa vieraskentällä

ONS ja IK Myran kohtaavat liigakarsintojen ensimmäisessä osaottelussa lauantaina Alavetelissä kello 14 alkavassa ottelussa.

Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2015 Naisten ykkösessä. Silloin kauden lopuksi Liigaan noussut ONS ja kuudenneksi sijoittunut IK Myran tasasivat pisteet ensimmäisessä ottelussa lukemin 3-3. Toisessa ottelussa ONS vei vieraissa pisteet kotiinsa lukemin 4-0. Molemmissa joukkueissa nähdään tulevana lauantaina tuttuja kasvoja parin vuoden takaa, mutta molemmat joukkueet ovat myös saaneet uutta verta riveihinsä.

Alavetelin nurmikenttä on todella huonossa kunnossa ja ONS:n päävalmentaja Kari Koivikon mukaan joukkue on harjoitellut viikon suopotkupalloa ONS:n kotikentällä Castrenissa. Lauantaille on sen lisäksi luvattu runsasta sadetta ottelun ajaksi, mikä osaltaan tulee vaikuttamaan alustaan ja pelin kulkuun.

ONS:n viimeisin muisto Alavetelistä parin vuoden takaa on samankaltainen: ottelu jouduttiin keskeyttämään puoleksi tunniksi myrskyn vuoksi. Tulevassa ottelussa ei tulla välttämättä näkemään kaunista jalkapalloa maata pitkin, vaan se joukkue pärjää, joka taistelee ja painii ykkös- ja kakkospallot itselleen.

Lue lisää...