ONS - HJK

ONS - HJK

23.3.2019 klo 14:00 / Arina Areena, Oulu

Kauden avausottelussa vastassa HJK

Liigakausi 2019 alkaa kotiottelulla HJK:ta vastaan. Viime kauden päätteeksi HJK:n pelaajien kaulaan ripustettiin hopeiset mitalit. ONS taas säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta. Joukkueiden kohtaamiset edellisellä kaudella liigassa päättyivät molemmat HJK:n voittoon. Keväällä Oulussa lukemat olivat tiukemmat 1-2 (1-1), mutta syyskierroksella HJK oli vei kotikentällään ottelun nimiinsä selvin numeroin 6-1 (3-1).

HJK:n riveissä nähdään tällä kaudella uusina pelaajina mm. Ilveksestä siirtynyt Emmaliina Tulkki, FC Hongasta joukkueeseen tullut Jutta Rantala ja TPS:n liigajoukkueesta siirtynyt maalivahti Anna Koivunen.

Vastustajalla on tällä kaudella penkin takana mukana myös oululaista osaamista, kun ONS:n junioreita menestyksekkäästi valmentanut Arttu Heinonen siirtyi viime syksynä Oulusta HJK:n valmennustiimiin. Arttu kertoo, että pitkä pre-season on nyt takana, ja hän odottaa mielenkiinnolla ja luottavaisin mielin tulevaa ottelua. HJK tulee Ouluun pelaamaan iloista ja aktiivista peliä - Heinonen toteaa, ja jatkaa - Kiva tulla taas pitkästä aikaa Ouluun .

ONS:n päävalmentaja Jussi Madetoja kertoo, että on hienoa päästä pelaamaan heti kauden avausottelussa yhtä valtakunnan ykkösjoukkuetta vastaan ja se varmasti motivoi myös kaikkia pelaajia je terävöittää tekemistä. Nyt päästään mittaamaan oman tekemisen taso marraskuussa alkaneen harjoituskauden päätteeksi, - Madetoja sanoo. Joukkueessa on muutama toipilas, mutta muuten terveystilanne on hyvä - toteaa Madetoja.

Kanadalaispelaaja Marie Levasseur on harjoitellut kuluneen viikon joukkueen kanssa ja Madetoja kertoo olevansa tyytyväinen Marien osaamiseen ja tekemisen tasoon. Levasseur nähdään lauantain ottelussa ensimmäistä kertaa ONS -paidassa.

ONS ei ole pelannut kovin montaa harjoituspeljä ennen kauden alkua, joten pelaajilta löytyy varmasti ahneutta pelaamiseen ja lähdemme haastamaan HJK:n - sanoo Madetoja lopuksi.

Suomen Cup:  ONS - KuPS

Suomen Cup: ONS - KuPS

ONS kohtaa Kuopion palloseuran

Kausi 2019 alkaa lauantaina 19.1. Suomen Cupin ottelulla Kuopion palloseuraa vastaan. Kuopiossa Pallokissojen naisten edustusjoukkue siirtyi viime kauden päätteeksi Pallokissoilta KuPS:n alle, kun Pallokissat tippui naisten liigasta sarjaporrasta alemmas. KuPS:n pelaajarunko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa ja käytännössä vastassa on lähes sama joukkue kuin viime kauden Pallokissat.

Viime kaudella ONS:n ja Pallokissojen (KuPS) kohtaamiset Naisten Liigan runkosarjassa olivat tasaisia, ja molemmat ottelut päättyivätkin tasatulokseen. Alemmassa loppusarjassa ONS taas vei molemmat keskinäiset ottelut nimiinsä.

ONS:n päävalmentajan Jussi Madetojan mukaan joukkue on harjoitellut hyvin ja pelaajat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa. Cupin lohkovaiheen ottelut ovat tärkeitä pelejä, koska menestymällä niissä pääsee etenemään Cupissa jo pitkälle, Madetoja kertoo. ”Saamme hyvän kokoonpanon jalkeille lauantain otteluun ja on kiva lähteä pelaamaan ensimmäistä Naisten Cupin lohkovaiheen ottelua” – Madetoja sanoo. Lauantain vastustajasta Madetoja toteaa seuraavaa – ”Vastassa on myös hyvä, ja varmasti myös hyvin harjoitellut joukkue. Ja koska myös pelaajat ovat meille entuudestaan tuttuja, niin hyvä peli on odotettavissa”

Ottelu potkaistaan käyntiin Arina Areenalla, lauantaina klo 16:00.

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat 30.9.2018, Castren

ONS saa sunnuntaina alaloppusarjan ottelussa vieraakseen Pallokissat Kuopiosta. Molemmat joukkueet haluavat varmasti pisteitä, joten tiedossa on tiukka ottelu. Edellinen kohtaaminen Kuopiossa päättyi ONS:n voittoon 2 - 5, mutta huomenna kotijoukkueella ei ole varaa tuijotella edellisiä otteluita.

Pallokissat taistelevat tyylilleen uskollisesti varmasti jokaisesta pallosta loppuun saakka. Kotijoukkue ONS on saanut harjoitella TiPS-ottelun jälkeen hyvällä intensiteetillä ja harjoituksissa jokaisella pelaajalla on ollut hyvä meininki.

Anna Olmala: "Todella tärkeä ottelu edessä molemmilla joukkueilla, joten pelin jälkeen kentällä nähdään kaikkensa antaneita ja parhaansa tehneitä pelaajia kahden joukkueellisen verran. Kotijoukkue lähtee huomenna tekemään asioita, joissa ollaan hyviä. Vaarallisten vastahyökkäysten ja monipuolisen pallonhallinnan kautta pisteet jäävät Ouluun."

O-P Pietikäinen
ONS Edustus

Suomen Cup: VIFK - ONS

Suomen Cup: VIFK - ONS

ONS kohtaa lauantaina 4.8. historian ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussaan Naisten Ykkösessä pelaavan Vaasa IFK:n. Vaasassa klo 16 alkavan ottelun voittaja etenee suoraan talvella 2019 pelattavaan lohkovaiheeseen.

”Peli tulee olemaan varmasti kova, koska VIFK on tasainen ja vahva joukkue, joka tykkää tehdä vastahyökkäyksiä. Heidän kärkipelaajansa ovat nopeita, pallotaitavia ja hyviä viimeistelemään.” Pohtii joukkueen valmentaja Kari Koivikko tulevaa ottelua. ”Lähdemme kuitenkin peliin luottavaisin mielin, sillä harjoitusviikko on ollut hyvä. Voitolla on iso merkitys syksyyn, sillä silloin saamme muutaman tarvittavan huiliviikonlopun sekä tärkeitä kovia pelejä alkutalveen kautta 2019 varten. Voitto siis tarkoittaisi jatkopaikkaa Suomen Cupissa, ja tappiolla joutuisimme pelaamaan vielä syksyllä karsintaotteluita, jotka kesken liigakauden ovat haasteellisia.”

Lauantaina nähdään oululaisten kokoonpanossa uutta verta, sillä ONS on solminut pelaajasopimuksen maalivahti Matilda Nurmen kanssa. Hän on vuonna 1999 syntynyt pelaaja, ja siirtyy ONS:iin Turusta, TPS:sta. Matilda kuvaa fiiliksiään siirrosta seuraavasti:

”Olen todella innoissani uusista haasteista ja suuresta muutoksesta, jotka siirron myötä tulevat. Joukkue taustoineen vaikuttaa tosi mukavalta ja porukkaan on ollut helppo päästä mukaan. En malta odottaa, että pääsen näyttämään omia taitojani myös pelikentillä!”

ONS - TiPS

ONS - TiPS

ONS kohtaa sarjanousija Tikkurilan Palloseuran Castrenin kentällä lauantaina 21.7.2018 klo 16.00.

Viime kierroksella ONS tasasi pisteet sarjan kärkikolmikossa majailevan Åland Unitedin kanssa luvuin 1-1. Tulevana viikonloppuna vastaanasettuva TiPS otti kauden ensimmäisen voittonsa Turun Palloseurasta luvuin 3-0. TiPS on sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisenä ja ONS kahdeksantena.

Tulevana lauantaina kentällä kohtaa kaksi nuorta joukkuetta, joiden pelit on ailahdellut kauden mittaan. Molemmat joukkueet ovat pystyneet kamppailemaan tasaisesti Naisten Liigan kärkijoukkueita vastaan, mutta ottaneet myös isompinumeroisia tappioita. Joukkuieden edellinen kohtaaminen päättyi ONSin niukkaan voittoon 2-1 Katrina Guilloun ja Ode Fulutudilun maaleilla.

TiPS pelaa kotijoukkueen tavoin rohkeaa pallonhallintapeliä, joten kentällä nähdään kaksi joukkuetta, jotka haluavat pitää palloa ja ohjata pelinkulkua. ONS-leirissä fiilikset on pysyneet ylhäällä ja joukkuepeliä ollaan saatu vietyä eteenpäin. Tikkurilassa polvensa loukannut Aada Törrönen on sitä mieltä, että TiPS kaatuu yhdessä pelaamalla ja hyvällä puolustuksella:
 ”Vaikka TiPS on vikana sarjassa, niin se ei tarkoita, että TiPS olisi helppo vastustaja. Voitto olisi meille todella tärkeä, koska piste-erot on pieniä ja pelejä on pelattu paljon ristiin. Voitto tulee, jos jatketaan siitä mihin viime viikonloppuna jäätiin. Pelataan joukkueena ja puolustetaan tiiviisti. ”

Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan! Castren 16.00!

ONS - Åland United

ONS - Åland United

Lauantaina 14.7. vastaan asettuu Åland United.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen saarella päättyi Onssin voittoon 3 - 2 Iida Raninin viime minuutin voittomaalilla. Tämän kohtaamisen jälkeen ahvenanmaalaiset ovat kavunneet pikku hiljaa kohti kärkeä ja jakavatkin tällä hetkellä sarjakärjen paikan yhdessä HJK:n kanssa.

Edellisellä kierroksella Åland United kaatoi HJK:n maalein 2 - 1. ONS kävi hakemassa oppia Vantaalla PK-35:n vieraana häviten 6 - 1.

Viime viikonlopun jälkeen ONS-leirissä ollaan tappiosta sisuuntuneena käännetty katse kohti tulevan viikonlopun peliä. Joukkueen keskikentän työmyyrä, Veera Vääräkoski, onkin hyvällä ja odottavalla fiiliksellä: ”Sarjakärki saapuu vieraaksi, joten todella kova peli on tulossa ja tärkeitä pisteitä jaossa. Loistava treeniviikko alla ja pelaajista huokuu itseluottamus. Huomenna tullaankin näkemään aggressiivisesti puolustava ja monipuolisesti hyökkäävä kotijoukkue. Uskon, että näillä aseilla pisteet jäävät Ouluun.”

Tervetuloa kannustamaan ONS kotivoittoon lauantaina 14.7. klo 16.00 Castrenin kentällä! Be there!

Tiesithän, että ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa ja kohteet löytyvät osoitteesta veikkaus.fi/pitkaveto.

PK-35 Vantaa - ONS

PK-35 Vantaa - ONS

ONS:n pelit jatkuvat parin viikon tauon jälkeen Vantaalla, kun vastaan asettuu PK-35 Vantaa. Peli pelataan lauantaina 7.7. klo 13 alkaen.

PK-35 lähtee otteluun sarjan kolmannelta sijalta. Edellisestä ottelusta sillä on taskussaan hallitsevan mestarin FC Hongan päänahka. Vantaalaiset veivät ottelun nimiinsä lukemin 0-1. ONS taas tasasi Oulussa pisteet Pallokissojen kanssa maalein 1-1, ja on näin sarjataulukossa seitsemäntenä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli sarjan alussa oli tiukka, ja päättyi Oulussa emäntien niukkaan 1-2 tappioon. Onssilaiset lähtevät siis hakemaan revanssia sekä ottamaan etelästä tärkeitä pisteitä.

ONS:n kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Heini Toivonen kommentoi oululaisleirin tunnelmia seuraavasti:
”Hyvillä fiiliksillä taas tauon jälkeen pelaamaan. Pelaajat ovat saaneet vammat paranneltua tauon aikana,  joten ollaan päästy pitkästä aikaa treenaamaan koko joukkueen voimin. Tämä on luonut hyvän kilpailutilanteen ja nostanut treenien tasoa. Ja tietenkin myös MM-kisat antavat hyvin lisäinspiraatiota pelaamiseen!”

ONS - Pallokissat

ONS - Pallokissat

ONS ottaa kotonaan mittaa Kuopion Pallokissoista torstaina 21.6. Ottelu alkaa klo 18:30 Castrenin stadionilla.

ONS ja Pallokissat ovat sarjassa peräkkäin vain pisteen erolla toisistaan. ONS on yhtä sijaa ylempänä sarjataulukossa 8 pisteellä, ja kissat seuraavat 7 pisteellä. Molemmilla on edelliseltä kierrokselta alla tappio: ONS hävisi vieraissa hallitsevalle suomenmestarille FC Hongalle tiukan ottelun jälkeen lopulta lukemin 4-2. Kuopiolaiset taasen kokivat tappion vieraissa JyPK:lle maalein 5-1.

ONS:n kapteenistoon kuuluva Anna Olmala valottaa mietteitään tulevasta ottelusta:
”Odotan innolla huomista peliä ja mahtava päästä taas pitkästä aikaa pelaamaan omalle kotikentälle. Huomenna nähdään joukkueena puolustava, vaarallisesti hyökkäävä ja tarmokkaasti taisteleva kotijoukkue. Tärkeät pisteet jaossa, joten kova ja tiukka taistelu tulossa”.

Kaikki siis huomenna paikalle Castreniin seuraamaan vauhdikasta juhannusottelua!

FC Honka - ONS

FC Honka - ONS

ONS lähtee reissun päälle jälleen viikonloppuna, kun oululaiset kohtaavat Espoossa sunnuntaina 17.6. FC Hongan. Peli hallitsevaa suomenmestaria vastaan alkaa klo 14.

ONS:n ja Hongan kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi espoolaisten selvään vierasvoittoon. Pisteet karkasivat Espooseen lukemin 0 - 4. 

Tällä hetkellä hallitseva mestari on sarjataulukossa toisena 21 pisteellä, kun taas ONS on sarjassa kahdeksantena 8 pisteellä. Honka jäi kesätauolle pelattuaan edellisellä kierroksella PK-35 Vantaan kanssa tasapelin 1 - 1. Myös oululaiset tasasivat pisteet Pallokissojen kanssa, kun Kuopiossa pelattu ottelu päättyi maalein 2 - 2.

Hongasta ONS:iin viime kaudella siirtynyt Iida Ranin odottaa innolla revanssia entistä joukkuettaan vastaan:
”Hienoa päästä taas pienen tauon jälkeen pelaamaan Liigaa tuttuja naamoja vastaan Tapiolan urheilupuistoon. Olen varma että kun puolustamme kurinalaisesti ja pelaamme omaa peliämme niin pystymme haastamaan hallitsevan mestarin ja hakemaan pisteet Ouluun. Helppoja pisteitä ei siis missään nimessä tästäkään pelistä ole kummallekkaan jaossa.”

Pallokissat - ONS

Pallokissat - ONS

ONS matkaa torstaina 31.5. Kuopioon kohtaamaan Pallokissat. Ottelu alkaa klo 18:30. Peli pelataan poikkeuksellisesti torstaina lakkiaisviikonlopun vuoksi. 

ONS ja Pallokissat ovat sarjassa perätysten. ONS on yhtä sijaa ylempänä sarjataulukossa 7 pisteellä, ja kissat seuraavat 6 pisteellä. Molemmilla on edelliseltä kierrokselta alla tappio: ONS hävisi vieraissa JyPK:lle lukemin 5-2 ja Pallokissat kokivat tappion kotonaan Åland Unitedille maalein 0-3.

ONS:n Fanni Pietikäinen odottaa torstain ottelua ja mahdollisuutta lopettaa useamman ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki:

”Ei olla pystytty pelaamaan vielä sillä tasolla kuin parhaimmillaan pystytään. Viime viikon peli oli joukkueelta ehdottomasti kauden huonoin, joten parannettavaa jäi paljonkin. Vastassamme on sisukas ja hyvä joukkue, mutta uskon, että omalla pelillämme ja aggressiivisella prässillä tulemme yllättämään Pallokissat. Olemme harjoitelleet tämän viikon hyvin, ja joukkueessa on ollut keskittynyt sekä rento fiilis. Uskon, että oikealla asenteella ja kunnon taisteluilmeellä pystymme vääntämään kissat nurin ja tuomaan pisteet kotiin. Torstaina on loistava tilaisuus näyttää joukkueena parastaan ja lyödä kaikki likoon. Tavoitteena Kuopiosta on vain ja ainoastaan kolme pistettä.”